söndag 4 maj 2014

tvåtusenfyrtiotre

Onsdag
I onsdags åkte jag in till centralen efter bara fyra timmars sömn och träffade en trött Agnes. Vi köpte lite mat och chailatte, satte oss på tåget och sov nästan hela vägen upp till Stockholm. När vi kom dit köpte vi en till biljett och åkte direkt till Uppsala!

Där träffade vi upp Agnes kompis Herman som visade oss lite av Uppsala. Vi kollade på Forsränningen och satte oss sen i Ekonomikum för att dricka bubbel och äta jordgubbar. Det var fullt med valborgs-peppade människor!

Efter några timmar fortsatte vi ut till en liten by som heter Skuttunge där vi var medbjudna på fest. Träffade massa nya människor och blev vid 04.30 överraskade med världens snöfall! Gick hemåt i en mindre snöstorm, åt bacon och somnade runt 6.

Torsdag
Jag vaknade vid åtta och kunde inte somna om, men runt 10.30 gick Agnes och jag upp och möttes av Mattias som satt och kollade på Harry Potter. Det var vad vi spenderade resten av dagen med att göra, med lite paus för snögubbe-byggande.

Sen vaknade Herman och Hans andra kompisar.

Vid tre eller något körde Mattias in oss in till Uppsala för att hämta våra väskor och hinna med tåget tillbaka till Stockholm. När vi kom dit gick vi hem till min syster och dumpade av våra väskor innan vi gick till Vapiano för att äta middag med min kusin! Agnes var knäpptyst hela middagen pga jättetrött, hade aldrig sett henne så tyst innan!

Fredag
Efter tretton timmars ta-igen-sömn gick vi upp igen, gick och köpte en blomma och åkte till min släkting Amelie. Blev bjudna på jättegod lunch och prat om allt möjligt! Så himla fin människa<3

Agnes the explorer

Så var vi tvungna att kila därifrån för att åka och äta middag hos Agnes mormor istället. Agnes hade jättedåligt lokalsinne så vi gick fel och kom försent men tillslut hittade vi, tur att jag hade bra sällskap och att Stockholm är fint att gå runt i. Aldrig varit på Söder heller. Vi åt i alla fall hur mycket mat som helst och följde sen med Agnes mormor och kusin till ett konstnärskollektiv ute i Sickla där henne morbror spelade med sitt band. Det var som en liten svartklubb fast med 50-åriga kulturella och speciella människor. Jättekul!

Lördag
Egentligen skulle vi gå upp tidigt på lördagen men somnade förbi larmet. När vi väl var uppe packade vi ihop oss, sa hejdå till Linnea och Jakob och lämnade väskorna på centralen. Gick till den enorma H&M, Urban outfitters, COS, Bikbok, Indiska och Monki och spanade efter vad som helst. Hittade fint linne och ett huvudsmycke! Lite roligare utbud än i Göteborg.

Vid fem gick vårt tåg hem igen och på perrongen träffade vi Acke och hans pappa som också skulle hem. Acke satt med oss ungefär hela resan och vi hängde lite i bistron, pratade med en tågvärd om SJ och gjorde parti-test. Jättebra resa!!! Även fast jag och Agnes nådde en ny nivå i vår relation och blev irriterade och sura på varandra, mådde konstigt osv, älskar henne ändå<3 hoppas hon känner likadant. 

2 kommentarer: